• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE LIMOUSIN
of klik op:
Alle vakantiehuizen Limousin
Hotels Limousin
B&B's en Rondreizen Limousin

Vakantiehuizen in de Limousin


De Limousin ligt in midden Frankrijk en begint op zo'n 3 uur rijden ten zuiden van Parijs, zo'n 8 uur vanaf Amsterdam. De Limousin bestaat uit de departementen Creuse, Haute-Vienne en meest zuidelijk ligt de Correze. Met de auto komt u in de Limousin via de snelwegen A71/A20 (Parijs-Orleans-Vierzon-Limoges), A71/N714/N145 en A71/A89 (Parijs-Bourges-Montlucon).

De Auvergne ligt net in de zuidelijke helft van Frankrijk wat gunstig is want daar begint het zuidelijke klimaat. Met de nadruk op 'begint' want in de winter is het er koud en nat en hoewel de meeste zomers daar mooi zijn, is het geen regio met een 'mooi-weer-garantie', net als de rest van Frankrijk trouwens (behalve aan de Middellandse Zee). Naar de Limousin gaat u dus niet om alle vakantiedagen aan het zwembad te liggen maar vooral om te genieten van de rust en de natuur.

Als mensen de Limousin al kennen is vooral dat vanwege de stad Limoges. Maar wat ook de charme is van Limousin zijn de glooiende, groene landschappen, vaak doordrongen van geschiedenis en veelbelovend voor tal van activiteiten en rijk aan uitdagingen voor zelfs de meest veeleisende sporters, of dat nu ruiters zijn, of renners, mountainbikers of zelfs kayakvaarders. In de Limousin zijn veel mooi en rustig gelegen vakantiehuizen te vinden, vaak midden in de natuur, zonder directe buren.
LEES MEER
De regio Limousin heeft een uitgebreide Nederlandstalige website met veel informatie over wat er allemaal te doen en te zien is in de regio, veel wandelroutes en fietsroutes en de mogelijkheid om online brochures te bestellen en te downloaden in PDF formaat.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Limousin een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Limousin kopen en lopen of fietsen maar.
Limoges is een historische en kunstzinnige stad. Het Musée National Adrien Dubouché is een bijzonder museum met meer dan 10.000 voorwerpen van aardewerk en porselein en het Musée des Beaux Arts geniet wereldwijd bekendheid met zijn collectie email van de XIIe eeuw tot nu.

Natuur in de Limousin


Het regionale natuurpark Millevaches strekt zich uit over meer dan 3000 km2 met wandel-, fiets- en ruiterpaden voor ontdekkingstochten langs het natuurlijke erfgoed en archeologische en culturele bezienswaardigheden. Het bestaat uit een geheel van 7 landschappen: de Vienne-vallei, de Mont Gargan, het massief van Monedieres, de bronnen van de rivieren Vienne, Taurion, Vezere en de Dordogne, maar ook het veengebied van Longeroux, het hoge uitgeholde plateau van La Courtine, de vallei van Haute-Correze met het hoogtepunt van het park, Mont Bessou op 976 m en het plateau van Eygurande.

Het regionale natuurpark Périgord-Limousin bevat 78 gemeentes van de regio's Aquitaine en Limousin. Er is veel te ontdekken: wandelroutes, kastelen, troubadourbolwerken, kastanjebomen en tamme kastanjes, oliemolens, schorsmolens, maar ook een gigantische krater die is achtergelaten door een meteoriet 200 miljoen jaar geleden in Rochechouart. Rivieren met snelstromend water, het coulisselandschap van Limousin, de Périgord-valleien, kastanjebossen, kalkplateaus met orchideeen. het park biedt een verscheidenheid aan verrassende landschappen.

Deze beschermde gebieden met bijzonder natuurlijk erfgoed zijn het bewijs van de gezonde ecologie van de regio; het is een levende encyclopedie van flora en fauna. In Limousin zijn 3 nationale natuurreservaten en 5 regionale. LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Limousin.

Photo Credits: © CRT Limousin B. Chanet, Laetis, © H. van Holten