• Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
  • Midi-Pyrenees, het zuidwesten van Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE MIDI-PYRENEES
of klik op:
Alle vakantiehuizen Midi-Pyrénées
Hotels Midi-Pyrénées

Vakantiehuizen in de Midi-Pyrénées


De regio Midi-Pyrénées ligt in Zuid-Frankrijk tussen de regio's Limousin, Auvergne en Spanje in, een vrij groot gebied dus, en begint op zo'n 5,5 uur rijden ten zuiden van Parijs, zo'n 10,5 uur vanaf Amsterdam maar verder richting het zuiden is het uiteraard een stuk langer rijden. De Midi-Pyrénées bestaat uit de departementen Ariege, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Haute-Pyrénées, Tarn en Tarn-et-Garonne. Met de auto komt u in de Midi-Pyrénées via de snelwegen A71/A75 (Parijs-Clermont-Ferrand-Millau) en A20 (Parijs-Limoges-Toulouse).

Het klimaat in de Midi-Pyrénées is zoals je in Zuid-Frankrijk verwacht met een vroeg voorjaar. Tussen begin april en eind juni liggen de gemiddelde maximumtemperaturen tussen 16 en 24 graden. In juli en augustus is het vooral zonnig en warm. In de loop van de dag lopen de maximumtemperaturen gemiddeld op tot 26-28 graden. De nazomer is vaak heerlijk zacht en warm.

Midi-Pyrénées telt zes lokaties die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staan, 1 Nationaal Natuurpark en 3 Regionale Natuurparken. Het is het land van de bastides, de befaamde middeleeuwse dorpen, maar ook van de gastronomie, de feesten en de festivals. Het is een populaire vakantiebestemming met veel mooi gelegen vakantiehuizen.
LEES MEER
Het regionaal bureau voor toerisme Midi-Pyrénées heeft een uitgebreide Nederlandstalige website met volop informatie over de regio en tips om daar te doen en te bekijken. Ook kunnen er online brochures worden besteld.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Midi-Pyrénées een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Midi-Pyrénées kopen en lopen of fietsen maar.
Erg leuke en mooie interactieve website met de mooiste plekjes en lokaties in de regio Midi-Pyrénées geillustreerd met mooie foto's en video's.

Natuur in de Midi-Pyrénées


De Midi-Pyrénées is de meest uitgestrekte regio van Frankrijk. Naast high-tech, zoals de Airbus-fabriek in Toulouse, zijn hier ook nog sporen uit de prehistorie terug te vinden. Geniet van de rustgevende en schaduwrijke oevers van het Canal du Midi, het kanaal maakt deel uit van het erfgoed van de Unesco. Of laat je overweldigen door de indrukwekkende panoramische landschappen van Aubrac.

Wie houdt van een adrenalinestoot pakt de kano of kajak bij de Gorges du Tarn. Voor echte hoogvliegers is er de spectaculaire vlucht over het Viaduct van Millau met een ultralight vliegtuig of een parapente. Je kunt ook op een andere manier de hoogte in namelijk door het beklimmen van de Pic du Midi de Bigorre, 1 van de 24 'Grands Sites' van de Midi-Pyrénées. Bijzondere trekpleisters zijn bovendien Rocamadour, het Canal des Deux Mers, Cordes-sur-ciel en Saint-Cirq-Lapopie.

De Midi-Pyrénées is ook de regio van de rivierkloven (gorges) en valleien. De Aveyron, de Tarn, de Dordogne en de Lot boetseerden de landschappen van deze regio en trokken lijnen door adembenemende panorama's. Ze kronkelen langs versterkte stadjes en bastides op heuveltoppen, langs middeleeuwse steden en kunststeden en vertellen over de boeiende geschiedenis van de Midi-Pyrénées.
NIEUWSBERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME MIDI-PYRENEES:

Hier is alles echt! Een zen-sfeer, zuivere lucht, welke andere bestemming geeft aan uw vakantie dergelijk gevoel van vrijheid? Een wilde en ongerepte natuur en een gevoel van vrijheid wachten om ontdekt te worden... te voet, met de fiets, met de kano of vanuit de lucht. Hier kunt u opnieuw ademen...
LEES MEER

De regio telt een veel verschillende fietsroutes, van 'voies vertes' en 'veloroutes' voor fietstoeristen tot parcours voor sportieve fietsers en centra voor mountainbikers.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Midi-Pyrénées.

Photo Credits: © H. van Holten, A. Giddings, J. v/d Geld