• Normandie, het goede leven zo dichtbij
  • Normandie, het goede leven zo dichtbij
  • Normandie, het goede leven zo dichtbij
  • Normandie, het goede leven zo dichtbij
  • Normandie, het goede leven zo dichtbij
  • Normandie, het goede leven zo dichtbij
  • Normandie, het goede leven zo dichtbij
  • Normandie, het goede leven zo dichtbij
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN NORMANDIE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Normandië
Hotels Normandië

Vakantiehuizen in Normandië


Normandië ligt in noordwest Frankrijk en begint op zo'n 4,5 uur rijden vanaf Amsterdam, het ligt zo'n 1,5 uur rijden ten westen van Parijs. Normandië bestaat uit de 2 regio's Bas-Normandie en Haute-Normandie en de departementen Seine-Maritime, Eure, Calvados, Manche en Orne. Met de auto komt u in Normandië via de A1 en A29 (Lille-Amiens-Rouen) of via Parijs over de A13.

Gelegen in het noordwesten van Frankrijk is het klimaat in Normandië vergelijkbaar met het weer in Nederland. Maar omdat het zuidelijker ligt dan Nederland en vanwege de ligging aan de Atlantische kust is de temperatuur iets hoger en het regent er net iets minder vaak. De zomers zijn mede door de constante zeebries aangenaam maar zeker niet te warm te noemen.

Bij Normandië denken de meeste mensen uiteraard eerst aan de landingen en invasie in de Tweede Wereldoorlog en de ruige kust. Maar ook in het binnenland heeft Normandië prachtige (ruige) natuur en mooie landschappen en heeft een rijk erfgoed. In de middeleeuwse stad Rouen zijn nog steeds overal de overblijfselen te zien uit de geschiedenis. De karakteristieke vakwerkhuizen voeren je terug naar de tijd van Jeanne d'Arc. De stad Le Havre behoort tot het werelderfgoed van de Unesco. Het noordwesten van Frankrijk is een prachtig vakantiegebied met mooi gelegen vakantiehuizen en vakantieparken, en dat zo dichtbij Nederland.
LEES MEER
De 2 regio's in Normandië promoten het toerisme met 1 gezamenlijke website. De website is redelijk uitgebreid met tips over bezienswaardigheden en activiteiten en de mogelijkheid om online brochures te downloaden of te bestellen.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Normandië een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Normandië kopen en lopen of fietsen maar.
Het departement Calvados laat op haar website online routes zien voor wandelaars, fietsers en ruiters. O.a. 200 kilometer uitgezette fietstochten voor fietsers van elk niveau, langs moerassen en rivieren, door het Normandische coulisselandschap.

Natuur in Haute-Normandië


Zeker voor de natuurliefhebber heeft Normandië heel wat te bieden met gevarieerde landschappen, de vele parken en tuinen en vier regionale natuurparken. De ruige kust spreekt misschien het meest tot de verbeelding maar landinwaarts is het zeker net zo mooi en verrassend. Want heeft u al eens van Zwitsers Normandië gehoord? Deze streek dankt zijn naam aan het landschap met vele valleien, stevige hellingen en bergengtes. Het is ook een zeldzaam geologisch gebied en het land van vele legendes. De Orne en vele andere rivieren slingeren door het landschap, nu eens rustige, dan weer onstuimig met kloven, hoge rotswanden en stromenden waterlopen.

Het Parc Naturel Perche wordt gekenmerkt door bossen op de hoogtes, boomgaarden en hagen op de heuvelflanken en vochtige weilanden in de valleien. De natuur wordt aangevuld met kastelen, landhuizen, kerken en dorpshuisjes en zijn honderdjarige bomen. De streek bezit een oneindig aantal wandel-en-mountainbikeroutes.

Het Parc Naturel des Boucles de la Seine Normande is 1 van de andere 4 natuurparken, gelegen tussen Rouen en Le Havre. Hier eindigt de loop van de Seine in de zee. Het park biedt dan ook een afwisseling van valleien, hoogvlaktes en hellingen. De bezoeker kan deze prachtige afwisseling van reliëfs en landschappen bewonderen vanaf de vele panorama's en met 1000 km wandelroutes. LEES MEER
BERICHTEN VAN BUREAU VOOR TOERISME NORMANDIE:

Ben je ook zo benieuwd hoe Normandië er nu eigenlijk echt uit ziet? Maar dan niet door middel van tekst, maar gewoon echte beelden, foto'sen filmpjes? Op deze pagina verschillende manier om Normandië virtueel te ontdekken!
LEES MEER

In de Calvados speelde zich halverwege de twintigste eeuw een evenement af dat de wereldgeschiedenis een definitieve draai heeft gegeven: de Invasie.
LEES MEER
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Normandië.

Photo Credits: © K. Fontijn, © Normandie Tourisme