• Vakantiehuis in Frankrijk, maar toch dichtbij
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE PICARDIE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Picardie
Hotels Picardie

Vakantiehuizen in de Picardie


De Picardie ligt in noord-Frankrijk, tussen de regio's Nord-Pas-de-Calais en Ile de France (Parijs) en ligt deels ook aan de kust. Vanuit Amsterdam is het zo'n 4 uur rijden. De Picardie bestaat uit de departementen Aisne, Oise en Somme. Met de auto komt u in de Picardie via de snelwegen A1 (Lille).

Omdat de Picardie behoorlijk noordelijk ligt is het klimaat vergelijkbaar met het klimaat van de Benelux maar dan een paar graden warmer omdat het zuidelijker ligt. De zomers zijn niet erg warm, gemiddeld 17 tot 20 graden en aan de kust kan het stevig waaien.

Naar de Picardie ga je als je wel naar Frankrijk wilt, maar niet te ver wilt rijden. Het is van oudsher een streek met een Koninklijke uitstraling. Een vakantie in dit gebied is schilderachtig blauw aan de kust en groen in het binnenland met valleien, moerasgebieden en bossen. De Baie de Somme (Baai van de Somme) is een eldorado voor liefhebbers van buitensport. Je kunt hier kajakken, strandzeilen, wandelen, paardrijden of fietsen. Liefhebbers van ornithologie en beschermde natuur kunnen hun hart ophalen in het Maison de la Baie de Somme et de l'Oiseau en in het Parc ornithologique du Marquenterre. En wie van tuinen houdt, zal zich laten verleiden door het grote aantal tuinen en parken in deze streek. LEES MEER
Het Regionaal Bureau du Tourisme van de Picardie heeft een behoorlijk uitgebreide Nederlandstalige website over de Picardie en overal wat er allemaal te beleven en te zien is.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Picardie een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Picardie kopen en lopen of fietsen maar.
Het Regionaal Bureau du Tourisme Picardie is ook op Facebook te vinden. Er staan mooie foto's van de regio op en ervaringen van andere toeristen die op vakantie zijn geweest in de Picardie.
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Picardie.

Photo Credits: © K. Fontijn