• De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
  • De Mediterranee, de Provence en de Alpen
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DE PROVENCE-ALPES-COTE D'AZUR
of klik op:
Alle vakantiehuizen Provence Alpes Côte d'Azur
Hotels Provence Alpes Côte d'Azur

Vakantiehuizen in de Provence Alpes Côte d'Azur


De Provence Alpes Côte d'Azur ligt in zuidoost Frankrijk en begint op zo'n 6 uur rijden ten zuiden van Parijs, zo'n 10,5 uur vanaf Amsterdam. De regio Provence Alpes Côte d'Azur bestaat uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Met de auto komt u in de Provence Alpes Côte d'Azur via de snelweg A6/A7 (Parijs-Lyon-Orange) of A31-A6-A7 (Luxemburg-Nancy-Dijon-Lyon-Orange).

Samen met de Languedoc-Roussillon en Corsica is de kuststreek van de regio Provence Alpes Côte d'Azur de enige plek van Frankrijk waar een redelijke mooi-weer-garantie voor is af te geven in de zomer, dankzij de ligging aan de Middellandse Zee. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 30 graden. Een nadeel in deze regio is de Mistral. Deze koude wind kan plotseling komen opzetten vanaf het massief Central en geeft een gure bries in de winter en verkoeling in de zomer.

De Provence Alpes Côte d'Azur wordt tegenwoordig aangeduid met PACA. Het is een gebied waar je met je voeten in de zee staat en binnen enkele uren met de auto midden in de Alpen zit. Het is een regio voor liefhebbers van villa's met zwembad, zon, comfort, luxe maar ook fraaie natuur en bijzondere cultuur. Het is een zonovergoten gebied waar je kunt relaxen en waar alles in het teken staat van welzijn en zoete, geuren en smaken. LEES MEER
De Provence is één van de populairste bestemmingen in Frankrijk bij Nederlanders die een vakantiehuis zoeken in Frankrijk. Het Bureau du Tourisme daar heeft dan ook een uitgebreide Nederlandstalige website.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in de Provence Alpes Côte d'Azur een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Provence Alpes Côte d'Azur kopen en lopen of fietsen maar.
Voor de Côte d'Azur zijn verschillende leuke app's voor smartphones ontwikkeld met o.a. uittips en evenementen voor Nice en omgeving en ontdekt de monumenten aan de Côte d'Azur.

Natuur in de Provence Alpes Côte d'Azur


Het is niet alleen zon, zee en strand in deze regio, er is ook beel natuur te vinden. De natuurparken van het Parc national des Ecrins, het Parc naturel regional du Queyras, en het Massif des Maures beschikken over aangegeven routes en zijn een paradijs voor wandelaars. Houd je van watersport, zet dan koers naar de Gorges du Verdon waar de rivier de Durance de ideale omgeving is voor raften met de kano en allerlei andere vormen van watersport.

In de winter kun je skien in de Alpes-de-Haute-Provence en in de Hautes-Alpes. De skigebieden van Orcieres, Serre-Chevalier, Sauze/Super Sauze, Le Devoluy, La Grave en la Meije bieden eindeloze wintersportmogelijkheden zoals snowboarden, skien, snowkiten en raquettes (sneeuwwandelen). In de zomer zijn deze berggebieden een eldorado voor bergbeklimmers en liefhebbers van via ferreta.

Een vakantie in de Provence Alpes Côte d'Azur is een verblijf in een mediterrane omgeving met zee, heuvels en bergen. De natuurgebieden, de steden en de monumenten zijn adembenemend.
BINNENGEKOMEN BERICHTEN OVER DE PROVENCE-ALPES-COTE D'AZUR:

Actief in de Provence
Door het gevarieerde landschap in de regio Provence Alpes Côte d'Azur zijn er verschillende sportieve outdoormogelijkheden. Aan zee en op de rivieren is het mogelijk verschillende soorten watersport te beoefenen. De bergen in de omgeving zijn voor outdoorliefhebbers een heus speelterrein. De Provence biedt het hele jaar door outdoormogelijkheden. Bij sporten in de buitenlucht is het erg belangrijk dat je gebruik maakt van outdoorkleding die is afgestemd op de huidige weersomstandigheden.

Optimaal genieten van je vakantie
Het in het zuidoosten van Frankrijk gelegen Provence Alpes Côte d'Azur ligt op zo'n 6 uur rijden ten zuiden van Parijs. Samen met de regio's Languedoc-Roussillon en Corsica is de Provence Alpes Côte d'Azur een van de weinige plekken in Frankrijk waar een hoge garantie voor mooi weer is af te geven gedurende de zomer. Dit komt door de ligging aan de Middellandse Zee. Een ideale vakantie bestemming waar je het ene moment in de zee staat en binnen enkele uren met de auto midden in de Alpen zit.
De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Provence Alpes Côte d'Azur..

Photo Credits: © CRT RIVIERA COTE D'AZUR, © ANAIS BROCHIERO CRT CANNES, © ANAIS BROCHIERO CRT ANTIBES